1. >Buj
  2. >Receptes
  3. >Pupinu salati

Jums vajadzēs (4 personām): 

1 kārbu Bonduelle baltās pupiņas

1 kārbu Bonduelle sarkanās pupiņas

300 g Bonduelle saldētas zaļās pupiņas

150 g krāsainus ķiršu tomātus

1 mazu sarkano sīpolu vai 1 balto sīpolu

Pētersīļu vai bazilika lapiņas

½ ķiploka daiviņu

ēdamk. olīveļļu

ēdamk. vīna etiķi

ēdamk. sinepes

Sāli, piparus pēc garšas

Kā pagatavot: 

1. Novāriet zaļās pupiņas sālītā verdošā ūdenī pēc iepakojuma norādījumiem. Nolejiet lieko ūdeni un atdzesējiet tās traukā ar ledus kubiņiem.

2. Ķiršu tomātus nomazgājiet un pārgrieziet uz pusēm. Smalki sagrieziet sīpolu, pētersīļus vai baziliku, sasmalciniet ķiploku. Lielā bļodā sajauciet sīpolu, ķiploku, sinepes, etiķi, sāli un piparus. Visbeidzot pievienojiet eļļu un sasmalcinātus zaļumus.

3. No pupiņām nolejiet lieko ūdeni. Bļodā sajauciet sarkanās pupiņas un nedaudz baltās pupiņas. Pievienojiet atdzesētās zaļās pupiņas un ķiršu tomātus. Krāsainos pupiņu salātus labi samaisiet. Pēc garšas – pievienojiet sāli un piparus.

4. Pasniedziet uzreiz vai atstājiet ledusskapī.