Siltos vasaras vakaros gribas pēc iespējas ātrāk tikt laukā no telpām un izbaudīt brīvo laiku draugu pulkā. Varbūt plānojat sarīkot uz terases vakariņas un uzaicināt uz tām draugus? Ja meklējat veidus, kādos iepriecināt savus viesus, mums jums ir lieliskas idejas! Iztēlojieties: vaigus glāsta maigas vēja vēsmas, dzirdama tuvo un mīļo cilvēku balsu murdoņa, bet uz galda – neikdienišķi, taču ļoti gardi ēdieni, kuru slepenā sastāvdaļa – sātīgās un ātri pagatavojamās “Bonduelle” pupiņas mērcē. Aicinām smelties iedvesmu, kā bez lielas piepūles dažādot vakariņu ēdienkarti un iepriecināt savus draugus ar gardiem ēdieniem.
Pupiņas – sātīguma un garšas sinerģija
Pirms dalīties ar ēdienu idejām vakariņām ar draugiem, nedaudz parunāsim par pupiņām. Jo tās patiešām ir uzmanības vērtas. Pupiņas bagātīgi satur olbaltumvielas, šķiedrvielas, dzelzi, kāliju un B grupas vitamīnus. Runājot par garšu, šis dārzenis ir ļoti universāls, tāpēc pupiņas var izmantot dažādos ēdienos, arī desertos. Pateicoties tekstūrai, pupiņas padara ēdienus patīkami maigus, sulīgus un krēmīgus, un vienlaikus arī sātīgus. Respektīvi, tas ir patiešām noderīgs dārzenis, kuru ir vērts iekļaut savā uzturā.
Nachos – perfekts ēdiens, lai dalītos
Nachos – Meksikas virtuves ēdiens, kas ir lieliski piemērots kopīgai laika pavadīšanai ar draugiem. Bet labākais, to var pagatavot bez lielas piepūles. Paņemiet savu iecienīto kukurūzas čipsu paku, izkārtojiet čipsus uz cepamās pannas. Virsū vienmērīgā kārtā uzlejiet aptuveni pusi skārdenes (vai vairāk) konservētās “Bonduelle” sarkanās pupiņas ar kukurūzu mērcē . Uzberiet kubiņos sagrieztu un pannā nedaudz apceptu papriku, pēc tam bagātīgi uzkaisiet sarīvētu iecienīto sieru.
Cepiet cepeškrāsnī, līdz siers ir izkusis, bet kukurūzas čipsi ir kļuvuši kraukšķīgi. Sagrieziet kubiņos tomātus un sīpolu un uzberiet virsū izceptajiem kukurūzas čipsiem. Uzkaisiet koriandra lapiņas. Pasniedziet ar svaigu krējumu un (vai) gvakamoli. Ja kārojas sātīgāks nachos variants, recepti var papildināt ar maltu liellopu gaļu, kas apcepta ar šim ēdienam speciāli paredzēto garšvielu maisījumu.
Kesadiljas – ļoti gardas un viegli pagatavojamas
Kesadiljas – vēl viens meksikāņu ēdiens, ideāli piemērots gadījumiem, kad gribas kaut ko gardu un ātri pagatavojamu. Iespējams, vasarīgas vakariņas ar draugiem uz terases ir tieši šis gadījums. Pagatavošana ir ļoti vienkārša: vienā tortiljas pusē lieciet aptuveni ēdamkaroti konservēto “Bonduelle” balto pupiņu tomātu mērcē (varat izvēlēties arī jebkuras citas, piemēram, sarkanās pupiņas asās paprikas mērcē). Pupiņām pievienojiet sīki sagrieztus sīpolus, papriku, svaigus tomātus un sarīvētu Čedaras vai Mocarellas sieru pēc garšas.
Pārlokiet tortilju uz pusēm un lieciet sakarsētā pannā, piespiediet ar lāpstiņu, lai visas sastāvdaļas rūpīgi sajauktos, un cepiet uz vidējas uguns 2–3 minūtes no katras puses, līdz siers ir izkusis un tortiljas kļuvušas kraukšķīgas. Apceptās kesadiljas sagrieziet trijstūros un pasniedziet ar svaigu krējumu, gvakamoli vai salsas mērci. Kā jau minējām iepriekš, ja kārojas sātīgāks variants, kesadilju pildījumam var pievienot gaļu, piemēram, apceptus vistas gaļas gabaliņus vai apceptu maltu liellopu gaļu.
Tako – aizraujošs ēdiens ikviena gaumei
Tako – ēdiens, kas var piešķirt vairāk krāsu un garšas jebkurām vakariņām. Ja izlemsiet pacienāt draugus ar šo ēdienu, vajadzēs sagatavot tikai dažādas sastāvdaļas, kuras ikviens varēs kombinēt pats pēc savas gaumes. Kā tako pamatu varat izvēlēties kraukšķīgās laiviņas no kukurūzas miltiem vai mīkstās kviešu miltu tortiljas. Piedevām var izmantot vistas gaļu, maltu liellopu gaļu vai plucinātu cūkgaļu. Veģetāram variantam var izvēlēties konservētas pupiņas tomātu vai asās paprikas mērcē.
Lai ēdiena garša būtu izteiktāka, lieliski noderēs halapenjo, marinēti sīpoli, svaigs koriandrs. Atcerieties sarīvēt arī savu iecienīto sieru, piemēram, Čedaras, sagrieziet kubiņos svaigus tomātus, sīki sagrieziet salātus, parūpējieties par gvakamoli un krējumu.
Grilēti ēdieni un pupiņas mērcē
Kas gan ir vasara bez grilētiem ēdieniem? Ar tiem varat iepriecināt arī uz terases sapulcējušos draugus, kuri ieradušies uz vakariņām. Turklāt pie šiem ēdieniem viegli pieskaņosiet arī konservētas pupiņas mērcē. Piemēram, “Bonduelle” baltās pupiņas maigā tomātu mērcē lieliski derēs kā piedeva steikam. Savukārt sarkanās pupiņas barbekjū mērcē lieliski papildinās pildītās paprikas, piešķirot tām izteiksmīgu garšu, patīkamu tekstūru un sātīgumu. Vairāk ideju, kā izmantot pupiņas mērcē grilētos ēdienos, meklējiet citā mūsu tīmekļa žurnāla rakstā, nospiežot uz saites.
Konservētas pupiņas mērcē – universāls, vienkārši un viegli izmantojams produkts. Tās ne tikai bagātina ēdienu garšu, bet arī piešķir tiem īpašu tekstūru un papildu sātīgumu. “Bonduelle” pupiņas mērcē ir jau gatavas lietošanai, tāpēc palīdz taupīt laiku, kuru jūs varat izmantot sarunām ar draugiem. Turklāt tās ļauj brīvi eksperimentēt ar dažādām garšām – no maigas tomātu līdz izteiksmīgai asās paprikas. Esam pārliecināti, ka šīs pupiņas palīdzēs radīt sātīgus, gardus un atmiņā paliekošus ēdienus, kuri noteikti ieinteresēs un iepriecinās vakariņu viesus. Tāpēc droši izmēģiniet tās un pārliecinieties par to paši!